Hva er Airsoft / Softgun

Nyskjerrig?
Kontakt oss
da vel

Vi spiller fast hver søndag så lenge været tilsier det.

 

Wikipedia om Airsoft:

http://no.wikipedia.org/wiki/Softgun

 

 

Softgun er modeller av originale våpen i 1/1 skala. De ligner og føles som originalvåpnene og er oftest fremstilt i materialene aluminium, zink, stål og ABS plast.
Softgun fåes i forskjellige kvaliteter. En billig modell er veldig ofte en dårlig kopi som består av mye plastikk. Betaler du litt for våpenet får du et våpen som ser og føles veldig ekte.

Hva skyter de?
Softgun skyter 6 mm. plast- kuler som ammunisjon og kulene avfyres ved at luft eller gass komprimeres. Innvendig i et Airsoft våpen er det helt annerledes enn originalen. Her finnes det fjærer og stempler som trekkes opp enten manuelt eller elektrisk for å skyte ut kulene. En annen måte er gassdrevne våpen som bruker gass under trykk som drivkraft.

Manuelle fjærdrevne våpen
Dette er det enkleste av Softguns. De skyter ut ett og ett skudd som drives av et stempel/ fjær som manuelt blir trukket opp av brukeren. Stempelet blir trukket tilbake og slippes ved hjelp av avtrekkeren. Dette gjør at det skapes et lufttrykk som driver ut kulen som befinner seg i løpet.

Manuelle fjærdrevne modeller må lades etter hvert skudd.

Elektrovåpen
Her er det også en fjær/ stempel som driver ut kulen, men den blir ikke trukket opp manuelt. Inne i disse våpnene finnes det en elektromotor som trekker fjæren opp. I tillegg er det et ”girsystem” som gjør at disse blir fullautomatiske. Det vil si at du kan holde avtrekkeren inne og våpenet skyter kontinuerlig til du slipper.

Det er så å si kun maskinpistoler/ gevær som drives elektrisk da mekanismen inne i geværet blir for stor til å settes i en pistol.
Generelt er de elektriske modellene kraftigere enn de manuelle fjærdrevne modellene.

Gassdrevne våpen
Disse har magasiner med innebygd kammer til drivgassen eller har en beholder i skaftet. Hver gang avtrekkeren trykkes in avfyres en kule som på et ekte våpen. Gassens brukes her til å presse kulen ut av løpet, lade til neste skudd samt i noen tilfeller drive sleiden frem og tilbake som på ekte våpen. Dette kalles Blow Back og skytningen får en meget realistisk virkning. Gassdrevne modeller hører til de mest kraftfulle og finnes både som pistoler og små maskinpistoler. Disse er meget populære som nærkampsvåpen

Utgangshastighet og skuddlengde
Utgangshastigheten på kulen avhenger av kulens egen vekt og hvilket drivmiddel som anvendes. Utgangshastighetene kan derfor variere veldig fra modell til modell.
Manuelle våpen har normalt en utgangshastighet på ca.50-80 m/s, gassvåpen ligger på 70- 100 m/s mens elektriske våpen har en utgangshastighet på 80-100 m/s. Disse kan så oppgraderes videre. Normalt sett da til ca. 120 m/s.

Skuddlengden for en Softgun er normalt fra 25 til 60 meter.

Holdbarhet og vedlikehold
Softgun påvirkes lett av hardhendt håndtering, smuss og vann.

Det må derfor ikke brukes upolerte kuler eller brukte kuler i våpenet da disse ofte er tilsmusset og/ eller deformerte. Brukte kuler er den vanligste årsaken til at Softgun går i stykker.


Sikkerhet og beskyttelse
Softgun er ikke et leketøy og brukes til målskytning og forskjellige spill. Det er veldig viktig til enhver tid når man skyter med Softgun at man bruker beskyttelsesbriller eller – masker.

 

Vil du vite mer? Kontakt oss i dag!

 

Kilde: www.nasf.no

 

 

Noen eksterne linker for Airsoftutsyr:

AirsoftBoden

Redwolf Airsoft

Evike

Ehobby Asia

Game-On

Wasteland

Ebairsoft

Sealairsoft

Wgcshop

AirsoftPeak

 

   ringerikeairsoft@hotmail.com    Org nr.: 914342597

                                             

  • Facebook App Icon

Promovideo --->

Medlem av --->

Samarbeidspartner med AirsoftBoden

Ringerike Airsoft Klubb fraskriver seg ethvert ansvar for skader som måtte oppstå på deltagerenes utstyr eller legeme.

DSC_2760.JPG